2021. április 09. 11:30 - P. Peti

5 magvas kenyér

Hozzávalók:

- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- kb. 3-3,5 dl langyos víz
- pirított napraforgómag, lenmag,  pirított tökmag, mák (nem darált), fekete szezámmag

............................................................................

A lisztet átszitáljuk, majd a langyos, cukrozott vízben felfuttatott élesztőt, a sót és a magokat a liszthez adagolunk és jól bedagasztjuk a tésztát, amit kb. egy órát langyos helyen, lisztezett tálban, letakarva kelesztünk. Amikor duplájára nőtt, óvatosan újra átdolgozzuk a tésztát és még bő 3/4 órát kelesztjük.
Sütőpapírral bélelt tesibe, vagy jénai tálba kifordítjuk, amit már csak óvatosan formázunk és egy éles késsel a tetejét bevágjuk.
210 fokosra melegített sütőbe tesszük, vízzel megspricceljük a kenyér tetejét, amit a sülés alatt még kétszer megismétlünk, majd készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mert-enni-jo.blog.hu/api/trackback/id/tr8616495430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása