Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- kb. 3-3,5 dl langyos víz
- pirított napraforgómag, lenmag, pirított tökmag, mák (nem darált), fekete szezámmag
............................................................................
A lisztet átszitáljuk, majd a langyos, cukrozott vízben felfuttatott élesztőt, a sót és a magokat a liszthez adagolunk és jól bedagasztjuk a tésztát, amit kb. egy órát langyos helyen, lisztezett tálban, letakarva kelesztünk. Amikor duplájára nőtt, óvatosan újra átdolgozzuk a tésztát és még bő 3/4 órát kelesztjük.
Sütőpapírral bélelt tesibe, vagy jénai tálba kifordítjuk, amit már csak óvatosan formázunk és egy éles késsel a tetejét bevágjuk.
210 fokosra melegített sütőbe tesszük, vízzel megspricceljük a kenyér tetejét, amit a sülés alatt még kétszer megismétlünk, majd készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.