Fantasztikusan krémes, tökéletes reggeli müzlivel, friss, vagy asztalt gyümölcsökkel...
Hozzávalók: (kb. 1 liter joghurthoz)
- 3 liter 3,6 %-os friss tej (legjobb a házi tej)
- 1 kis doboz 3,6 %-os natúr joghurt
..................................................................
A tejet egy edényben folyamatos kevergetés mellett felhevítjük (kb. 90 fokosra), de nem forraljuk fel! A joghurtot egy kis hideg tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a felmelegített tejhez és összekeverjük. Fedővel lefedjük és egy nagyobb műanyag szatyorba, vagy zsákba beletesszük és csomót kötünk rá, hogy ne szökjön ki a hő. Ezután többször összehajtott pokrócba jól bebugyoláljuk és kb. 10-12 órát így hagyjuk. (Javaslom, hogy ezt este csináljuk és reggelre kész a joghurt)
Ha letelt az idő, kicsomagoljuk az edényt és egy szűrőbe tett jól áteresztő konyharuhába tesszük a még savós joghurtot. A szűrő alá teszünk egy edényt, amivel a lecsepegő savót fel tudjuk fogni, amit akár sütéshez, főzéshez később fel tudunk használni, vagy meg tudunk inni. A joghurtunkat kb. 2-3 óráig hűtőben hagyjuk csöpögni. Közben rá-rá nézünk és ha elérte a számunkra ideális krémes állagot, akkor kanállal egy jól zárható edénybe kiszedjük és hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.