2021. április 09. 11:40 - P. Peti

Házi, snidlinges krémsajt

Végtelenül egyszerű, gyors és krémes. Tökéletesen harmonizál pirítóssal, vagy friss, puha kenyérrel egyaránt.

Hozzávalók:

- 1 liter 3,6%-os friss tej
- 4 dl minimum 22%-os főzőtejszín
- 1 db citrom leve
- sóval és apróra vágott snidlinggel ízesítjük

...........................................................

A tejet egy edényben forráspontig hevítünk, majd a tűzről levéve, hozzákeverjük a tejszínt és belecsavarjuk a citrom levét. Addig kevergetjük, amíg kicsapódik az alvadék (apró, pici túrószerű darabok lesznek benne). Ha kihűlt, egy szűrőbe, egy jól áteresztő konyharuhát teszünk és addig csöpögtetjük, amíg egy lágy, krémes állagú sajtot nem kapunk. Ezután ízlés szerint sózzuk és apróra vágott snidlinggel ízesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mert-enni-jo.blog.hu/api/trackback/id/tr116495454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása