Habkönnyű gombócok finom morzsában, szaftos, cukrozott tejföllel.
Hozzávalók:
- 50 dkg félzsíros, vagy zsíros túró
- 2 egész tojás
- 1 citrom héja és leve
- 2 evőkanál porcukor
- 7-8 dkg búzadara
- késhegynyi só
- kb. 15.20 dkg zsemlemorzsa és 2 evőkanál cukor a hempergetéshez :)
Öntet: (ízlés szerint)
- tejföl
- vaníliacukor
.....................................................................
A tojásokat felverjük és ráöntjük a túróra, majd hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a citrom levét, reszelt héját és a búzadarát, majd kézzel jól összegyúrjuk. Ezután a masszát lefedjük és minimum 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadarának legyen ideje megdagadni.
Közben a zsemlemorzsát kevés olajon, a kristálycukorral, állandóan kevergetve, aranybarnára pirítjuk. Ha kész, vizes kézzel (hogy ne ragadjon a massza a kezünkhöz) tetszőleges gombócokat formázunk a masszából és bő, gyöngyöző (nem lobogó) forró vízbe tesszük a gombócokat.
Amikor feljöttek a gombócok a víz tetejére, onnan számítva még kb. 2 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük és egyből a pirított zsemlemorzsában meghempergetjük.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk és ízlés szerint, cukrozott tejföllel meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.