Pillanatok alatt kész, könnyed csemege.
Hozzávalók:
- 1 csomag (215 g) Győri édes zabfalatok keksz
- 8 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
- 2 doboz (2x250g) mascarpone
- 2 kisebb, egész tojás
- ízlés szerint porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- gyümölcs és/vagy lekvár
..........................................................
A kekszet apró morzsásra törjük és az olvasztott vajjal, vagy margarinnal jól összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt, kerek tortaforma aljára nyomkodjuk.
A mascarponét, cukrot, tojást, tejfölt keverőgéppel jól kikeverjük, majd a kekszmorzsára simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. (addig, amíg apró világos barna foltok jelennek meg a krém tetején).
Ha kihűlt a torta, ízlés szerint gyümölcsöt és/vagy lekvárt simítunk a tetejére és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.