Rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető sütemény. Omlós, puha tészta, lágy, krémes túrótöltelékkel.
Hozzávalók: (25x25 cm-es tepsihez)
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál zsír
- 1 egész tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
- késhegynyi só
Töltelék:
- 50 dkg félzsíros túró
- ízlés szerint porcukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 egész tojás
- 2 csapott evőkanál búzadara
- 2 evőkanál tejföl
.....................................................................
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, zsírt, tojást, tejfölt és jól összegyúrjuk a tésztát. Addig pihentetjük csak, amíg a tölteléket elkészítjük.
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojást, citrom levét és reszelt héját, porcukrot, vaníliacukrot, tejfölt, búzadarát és jól összekeverjük.
A tésztát kétfelé osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyik felét a tepsi aljára tesszük és erre rakjuk a tölteléket, majd a tészta másik felét. Tetejét felvert tojással lekenjük és villával több helyen megszúrjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, a tetejét porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.