Igazi békebeli sütemény bárhol, bármikor.
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 3 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál cukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- fél citrom leve
- késhegynyi só
Töltelék:
- 45-50 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
- 8-10 evőkanál baracklekvár
Csokimáz:
- 1 tábla (100 g) tortabevonó étcsoki
- 4 evőkanál olaj
.................................................................
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citrom levét, sót, zsírt, tojássárgáját, a langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe tesszük és a lekvár felével megkenjük, majd a cukrozott dió felével megszórjuk. Ezután a második kinyújtott tésztát tesszük rá a már tepsiben lévő diós, lekváros tésztára és ezt is megkenjük a megmaradt lekvárral és a maradék cukrozott dióval, végül a harmadik tésztával befedjük.
A tésztát több helyen villával megszúrjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig, amíg világos barna nem lesz a tészta teteje, készre sütjük.
Ha kihűlt, az olajat mikróban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csokit és simára keverjük, ezután a tészta tetejére simítjuk.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.