2021. április 09. 11:24 - P. Peti

Zserbó

Igazi békebeli sütemény bárhol, bármikor.

Hozzávalók:

Tészta:

- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 3 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál cukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- fél citrom leve
- késhegynyi só

Töltelék:

- 45-50 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
- 8-10 evőkanál baracklekvár

Csokimáz:

- 1 tábla (100 g) tortabevonó étcsoki
- 4 evőkanál olaj

.................................................................

Az átszitált liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citrom levét, sót, zsírt, tojássárgáját, a langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.

Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe tesszük és a lekvár felével megkenjük, majd a cukrozott dió felével megszórjuk. Ezután a második kinyújtott tésztát tesszük rá a már tepsiben lévő diós, lekváros tésztára és ezt is megkenjük a megmaradt lekvárral  és a maradék cukrozott dióval, végül a harmadik tésztával befedjük.
A tésztát több helyen villával megszúrjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig, amíg világos barna nem lesz a tészta teteje, készre sütjük.
Ha kihűlt, az olajat mikróban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csokit és simára keverjük, ezután a tészta tetejére simítjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mert-enni-jo.blog.hu/api/trackback/id/tr1616495420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása