2021. április 09. 11:33 - P. Peti

Túrótorta

Sütés nélküli, könnyű, frissítő nyári csoda.

Hozzávalók:

Kekszes alap:

- 2 csomag (2x125 g) Győri édes zabfalatok keksz
- 15 dkg olvasztott vaj, vagy margarin

Krém:

- 50 dkg félzsíros rögös túró
- 4 dl habtejszín (30%-os)
- 15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 g porzselatin
- 1 dl víz
- 1 citrom reszelt héja és leve

Díszítés:

- bármilyen gyümölcs
- morzsára zúzott zabkeksz

............................................................................

A kekszet apró morzsásra törjük (félreteszünk 2-3 evőkanálnyit a díszítéshez) és az olvasztott vajjal, vagy margarinnal jól összekeverjük és kerek, csatos tortaforma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg a krémet készítjük.
A túrót krémesre törjük (krumplinyomóval, vagy szűrőn átnyomjuk), hozzáadjuk a porcukrot, vanília cukrot, a citrom reszelt héját és levét.
A zselatint a vízzel elkeverjük és felmelegítjük (ne forróra!) majd csomómentesre keverjük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük és hozzáöntjük a langyosra hűlt zselatint és jól elkeverjük. (Ha kötni kezd a zselatin, amíg a tejszínt verjük, újra rámelegíthetünk, hogy folyékony legyen) Ezután a zselatinos tejszínhabot óvatosan a túrókrémhez keverjük és a kekszes alapra simítjuk majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a krém, gyümölccsel és a morzsára zúzott zabkeksszel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mert-enni-jo.blog.hu/api/trackback/id/tr6216495432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása