Egyszerű, finom, retró :)
Hozzávalók: (4 db bucihoz)
- 35 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 3 dkg porcukor
- 1 teáskanál só
- 1 tojássárgája (+1 tojássárgája kis tejjel elkeverve a lekenéshez)
- 1, 5 dl langyos tej
- 5 dkg puha vaj, vagy margarin
- szezámmag
..............................................................
Az élesztőt a kristálycukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, porcukrot, vajat, vagy margarint, a tojássárgáját és simára gyúrjuk a tésztát, amit kb. egy órát letakarva kelesztünk. Ha megkelt, 4 egyforma bucit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire teszünk és még egy bő fél órát pihentetjük. Ezután a tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.