Piskótatészta, vastag almaréteggel, habkönnyű vaníliás krémmel és puha csokival.
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál kristálycukor
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 4-5 db alma
Krém:
- 2 csomag vaníliapuding
- 6 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj, vagy margarin
Csokimáz:
- 1 tábla (100 g) tortabevonó étcsoki
- 4 evőkanál étolaj
...................................................................
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy kerek tortaforma, vagy tepsi alját kibélelünk alufóliával és az almaszeleteket erre fektetjük.
A tojásokat külön választjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárgáját is, amit jól kikeverünk. Ezután szűrőn keresztül fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet: Egy nagyobb fakanállal, határozott mozdulatokkal, de úgy, hogy ne törjön a hab összekeverjük a tésztát, amit kettéválasztunk és egyik részébe a kakaóport szűrőn keresztül hozzáadjuk és elkeverjük. Ezt a kakaós masszát a tepsiben, vagy tortaformában lévő almára öntjük, majd a tészta másik felét is ráöntjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.
Ha kihűlt a tészta, a tepsiből, vagy formából kifordítjuk és az alufóliát leszedjük az almás tésztáról.
A krémhez a pudingport a cukorra és a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat, vagy margarin géppel habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk és tovább keverjük, amíg jó habos lesz. A krémet a tészta almás felére kenjük és az olajjal elkevert olvasztott csokival leöntjük.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.